Forumi Dobro je vedeti Kako izstopiti iz katoliške cerkve?

Ustvari račun

Vaše uporabniško ime mora biti edinstveno, kasneje se ga ne da spremeniti.

Vaša e-pošta bo uporabljena za to, da vam pošljemo varno geslo ter preverimo vaš račun.

Pozabljeno geslo

Ta tema vsebuje 31 odgovorov, ima 13 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a  Marija Fortič 5 let, 7 mesecev nazaj.

 • Ustvarjalec
  Tema
 • #382 Odgovor
  alfa
  alfa
  Participant

  Imate izkušnje z izstopom iz RKC? Delite jih z ostalimi!

 • Avtor
  Odgovori
 • #384 Odgovor

  WTF
  Participant

  Osebno ne, mislim pa, da ce se poserjes na oltar in nikoli vec ne stopis noter je ze dovolj.

 • #387 Odgovor
  tečni bralec
  tečni bralec
  Participant

  Mislim, da bi vsi krščeni, ki niso dejansko del Cerkve in se s Cerkvijo ne strinjajo, morali izstopiti in poslati pismo župniku krstne župnije. Tako bi se morda zamislili nad svojim početjem … hkrati pa ne bi imeli tako velikih številk vernikov, s katerimi se tako radi hvalijo…

  • #432 Odgovor

   Rado Stajnko
   Participant

   Ja seveda, bolje iztopiti, kot pa se ravnat po svetopisemskih zapovedih, ki izkjučno vodijo sam k miru in sožitju med vsemi ljudmi. Dosti lažje biti baraba, kot pošten človek v vseh pogledih. Seveda ne pomeni, da kdo ni veren, da je zato pokvarjen, a veren človek se ravna ( ali se trudi) po že znanih normativih iz Svetega pisma, medtem, ko neveren, samo po družbenih normativih, ki se spreminjajo glede na družbeni razvoj (beri spreminja na slabše). Torej, vera in predvsem ravnanje po njenih pisnih navodilih nikomur ni prinesla nič slabega, predvsem pa dobro, če gledamo iz zornega kota pomoči drugim, ki se odraža v humanitarnih organizacijah, pomoči bolnim, finančni pomoči potrebnim, pomoči sester usmiljenk, v bolnišnicah, gradnji domov, šol in subvencioniranje šolanja in hrane revnim študentom, akcije prostovoljcev za pomoč pri delu na kmetijah in oskrbo domačinov na njih, ter še in še. Vse drugje izven cerkvene inštitucije, se to plača, tako ali drugače. Večina pa vas sploh ne loči, med vero in inštitucijo, ki je samo orodje vere,če nekdo od predstavnikov cerkve ni takšen kot bi moral biti, ne pomeni, da je vera brezpredmetna in zavajajoča. Duhovniki in ostali zapriseženi, so tudi samo ljudje s vsemi svojim slabostmi in žal so nekateri, ki si ne zaslužijo mesta v katoliški hierarhiji. Najbolj lucidno pa je, da si želijo izbris krsta. A boste z izbrisom pridobili del svoje osebnosti, boste sedaj boljši, ali svobodnejši. NE ševedno boste enaki, le v nevarnosti, da boste postali slabši, a ne zaradi izbrisa, ampak mišljenje, da lahko počnete kar želite, to pa je isključno zadovoljevanje svojih parcialnih interesov, kar vodi v brezbrižnost do vsega in vsakega, kar je osnova do propada človeške družbe.

  • #433 Odgovor

   Simon
   Participant

   Vidim, da ločujete (pravilno) vero od religije (institucijo). V resnici je vera orodje za zlorabo s strani religije in ne obratno. Da bi bil človek slabši s formalnim izstopom? Tako močne energije pa religija (ne vera) vendarle nima, da bi samo zato postali slabši. Janez Janžekovič je napisal nekaj v smislu BODI DOBER ČLOVEK ne glede na to ali se oziraš na religijo (ker vero ima vsak, ki lahko vključuje Boga ali ne, Cerkev ali ne ). To kar je moteče, je da se vsiljuje določeno religijo kot univerzalno, kot nekaj kar je treba vsiliti vsem, ali da se ljudje obnašajo kot MI SMO DOBRI vi pa niste, ker niste pripadnik religije. Obstaja toliko ver kot ljudi, eni so padli pod religije ( so prevzeli neko religijo kot edino možno) druga pa pač ne. Prosim, ne trditi, da človek, ki ni pripadnik religije ni dober človek. Sam ne pripadam nobeni religiji, sem pa globoko veren. Je to možno? Z lahkoto. Le da moja vera ni 100 odstotno katoliške, muslimanske, judovske, budistične itd. usmeritve. Skratka, ne vsiljevati ”ene in edine prave poti”

  • #439 Odgovor

   Tecni
   Participant

   ” kot pa se ravnat po svetopisemskih zapovedih, ki izkjučno vodijo sam k miru in sožitju med vsemi ljudmi. ”
   eh…
   http://z7.invisionfree.com/Believe_it_or_Not/ar/t304.htm

   pa si preber mal ta “pravila”, ki IZKLJUČNO vodijo sam k miru in sožitju..

   “nikomur ni prinesla nič slabega,”
   ja.. razen.. en kup ljudi, ki so jih pobili, ker so verjeli v drugega boga… Pa oni link si preber, ki sem ti ga napopal.. Pa onim ljudem..

   “Vse drugje izven cerkvene inštitucije, se to plača, tako ali drugače.”
   in tudi cerkev si kar sama vzame.. recimo ona miljarda, ki jo zdej odplačujemo vsi davkoplačevalci..

   ” med vero in inštitucijo”
   inštitucija RKC je lastnica vere.. Oni ti povejo, kaj vsebuje tvoja vera.. Je lep izgovor, ko RKC malce ropa, da se verniki ne zbudijo iz verske kome..

   “A boste z izbrisom pridobili del svoje osebnosti,”
   Ali ste s članstvom pridobili kaj?

   “ampak mišljenje, da lahko počnete kar želite”
   Kot da če verjameš v boga, te to varuje pred zablodami.. Izhaja iz krilatice: Brez boga je vse dovoljeno.. Kar manjka tej krilatici: in z bogom tudi.. Se pokesaš zadnji dan in je vse vredi..

   Edinega greha ki ga bog ne odpusti je to, da ne verjameš da obstaja.. Vsi ostali…. genocidi, posiljevanja.. ni panike.. maš bypass s kesanjem in to je to..

   Vam pokvarjeni kler obljublja nebesa, če se boste tako obnašali, kot vam oni rečejo.. hmm.. kot je bog njim povedal, da se je treba obnašat.. mistično nagrado po smrti.. super..

   res ste verniki naivni..

  • #443 Odgovor

   Tecni
   Participant
  • #444 Odgovor

   Rado Stajnko
   Participant

   Spoštovani,
   še vedno vstrajam, da SPOŠTOVANJE vere, vodi isključno in samo v sožitje. Le upoštevati jo je potrebno. Vsi, ki so koliko toliko “pismeni” vedo, da je cerkev prejmenik dotacij s strani države in tudi plačnik davkov od zemljišč, stavb (razen tistih, ki so namenjene za opravljanje neposredne dejavnosti) in gozdov.Kaj se tiče gozdov, smo lahko državljani srečni, da jih je dobila nazaj, saj za njih plačuje enako davek kot država, s tem, da imaenako odmerjen letni etat, le da se sadaj manj stihijsko in na črno podira kot prej. Cerkev enako plačuje in še bolj vestno kot država delavce , ki opravljajo storitve.Verjetno pa ne veste, ali pa ste pozabili, daje večina naših sakralnih objektov pod spomeniškim varstvom, kar pomeni, da je obnova teh dosti dražja kot v samostojni režiji. Recimo samo ena pozlata kipca v cerkvi lahko stane 400, pa tudi več 1000€.In če pomislimo, da je v Sloveniji približno 2300 cerkvenih objektov in vsaj v 1500, je kakšen kip, ali več 10 kipcev in kipov. Tu so še slike, štukature, fasade, leseni deli itd. Verjetno tudi tega ne veste, da imajo upokojeni predstavniki cerkve najnižje pokojnine v Sloveniji in praktično nobenega premoženja.Marsikateri župnik v malih farah živi od dobrote župljanov, ker bi bil brez nih, večkrat lačen kot sit. Vsi se vpikate v pušcice, v kateo “dajejo” verniki drobiž. Res je drobiž in če bi podrobno gledali, marsikdo samo pomoli stisnjeno dlan v njo a ne da nič; ogrevanje, elektrika, oblačila in drugi potrošnji materijal, pa je potrebno plačat in ne samo s stisnjeno pestjo. …A tako se radi kitimo z lepimi slikami pokrajin in lepo vzdrževanimi cerkvami na njih. Kako dolgo še. Kadra za župnike ni, saj ta zaposlitev pomeni samo odrekane v vsem. (Če ni res, zakaj potem ni kadrov ?)Ker župnikov ne bo, bodo sakralni objekti propadali. Propadali tudi zaradi prevelikih obveznosti ljudi in pomankanja denarja, ker bodo mogli več pomagat pri vzdrževanju objektov, država pa tako diktira samo pogoje vzdrževanja zaščitenih objektov.
   In še zadnji del vašega dopisa. Vsi smo samo ljudje, tudi predstavniki cerkve, a na srečo velika večina je takšnih, kot bi jih morali biti mi. Kaj pa se tiče nebes je tako; če gremo po znanstvenih dognanjih, je materija neuničljiva, se samo spreminja iz enega v drugo stanje – iz materije v energijo in energija v materijo.In še malo za razmislek, kar sedaj niste vedeli. Kot vemo, je narava zelo racionalna in takoj eliminira vse, kar ni potrebno pri razvoju v določeni smeri; a zakaj človek ohrani v podzavesti vse, kar je v celem življenju delal, mislil in govoril, čeprav tega sam v življenju ne bo nikdar potreboval. Narava bi lahko vse to izbrisala in bi ostali samo najnujnejši deli, ki jih potrebujemo v življenju in ne vse podrobnosti, ki jih lahko izlušči le strokovnjak z regresijo. Komu in zakaj so pomembna vsa naša umska in fizična dejanja, da so ohranjena v podzavesti. Predvidevam, da boste znali izluščit, kaj želim s tem nakazat.

  • #445 Odgovor

   Tecni
   Participant

   “vstrajam, da SPOŠTOVANJE vere, vodi isključno in samo v sožitje”
   vi lahko vZtrajate kolikor hočete, da vodi iZključno in samo v sožitje… dejstva so drugačna.. Pokol charlie hebdo, pokol v parizu.. ISIS.. vsi ti ljudje hočejo, da bi mi ostali “spoštovali” njihovo vero..

   lahko se pa še naprej sprenevedate in blebetate neumnosti.. ampak si vsekakor zatankte spoštovanje do vaše vere tja, kamor sonce ne posije. Vera je navadna ideologija, ki jo porivate po goltancu svojim otrokom.. In kaj ima ta otrok? Obljubo o nebesih na eni strani, na drugi je pa doživljenski plačnik v bogato malhko RKCja..

   in to je vse kar ima vernik.. Prejem obljube plačuje z vsakotedenskim drobižem.. naivneži..

   najprej govorite koliko so vredne stvari..
   “ecimo samo ena pozlata kipca v cerkvi lahko stane 400, pa tudi več 1000€.In če pomislimo, da je v Sloveniji približno 2300 cerkvenih objektov in vsaj v 1500, je kakšen kip, ali več 10 kipcev in kipov.”

   pol pa nadaljujete, kak so duhovniki revni.. revni duhovniki so samo tisti, ki so na dnu prehranjevalne verige.. Kardinali pa si privoščijo 30 miljonske rezidence… Rode si je hotel na stara leta oni grad zrihtat pa se mu ni uspelo vselit.. Ampak želja po razkošju je neomejena..

   kak si duhovniki med sabo razdelijo “drobiž”, me res ne zanima..

   in glede drobiža.. Poznate tole firmo, ki je naredila ono aplikacijo govorečega mačka? Zasluzila v parih letih kako miljardo, ki je bila nabrana iz drobiža…

   RKC pobira “drobiž” že tisočletja.. in je nesramno bogata.. Teli “duhovniki”, ki nimajo za burek so samo pesek v oči za vas, da ne dojamete šale..

   Kaj pa se tiče nebes je tako; če gremo po znanstvenih dognanjih, je materija neuničljiva.

   Pol pravite, da so nebesa materialna ?

   “iz materije v energijo in energija v materijo”
   da.. od ajnštajna naprej je to znano dejstvo.. Kaj ima to z nebesi?

   “je narava zelo racionalna in takoj eliminira vse, kar ni potrebno pri razvoju v določeni smeri”
   narava nima “določene smeri” razvoja. Darwin.. Evolucija je nezavedni proces. Nobeden je ne usmerja. Se samo prilagaja okolju. Kar preživi, preživi, ostalo odmre..

   ” a zakaj človek ohrani v podzavesti vse, kar je v celem življenju delal”
   in spet vprašanje, ki nima nobene veze z nebesi.. al bogom.. al.. kr neki..

   ” ki jih lahko izlušči le strokovnjak z regresijo”
   mislite šarlatan? Človeški možgani so zelo nezanesljiv instrument, pri določanju resnice, kaj je bilo, je.. Se zelo velikokrat zmotijo, imajo privide, halucinacije, ma en kup patoliških stvari se lahko zgodi možganom, tumorji, napačno kemično ravnovesje.. in vi pol tlele blebetate o super zanesljivosti, kak si vsako sekundo zapise stanje za vse večne čase… ne nabiji..

  • #460 Odgovor

   Marija Fortič
   Participant

   Pozdravljeni!
   Zakaj izstopiti?
   Saj,če se ne strinjaš z njimi pač ne sodeluješ.
   Zame so vse vere laž in izkoriščanje širnih množic. Pomoč civilnim oblastem za obvladovanje in lažje vladanje in s tem izkoriščanje.
   Tu ni razlike. Jaz imam svojega boga in ne rabim nobene institucije.Poznam zgodovino ver veliko prebrala preštudirala ampak na koncu ugotovila da je vse v smislu izkoriščanja nevednih ljudi.
   Živim tako dokler me pustijo vse vere pri miru in mi pustijo živeti,pošteno po občečloveških normativih,tudi jaz njih pustim pri miru.To je moje pravilo vsak ima pravico,da se odloči in živi po svoje po svoji svobodi,dokler ne trči s svojimi interesi v drugega,da bi mu škodil.Svet bi bil lep brez ver,ker se ljudje nebi imeli za kaj bojevati. O da ne pozabim na pohlep,kateri vodi te institucije in hlepenje po oblasti. Lep pozdrav vsem.

 • #391 Odgovor

  zavedna
  Participant

  a bi moralo isto veljati za vstop v krščansko ali katerokoli drugo vero. mislim da bi bilo nujno potrebno ker v nasprotnem to pomeni velik poseg v človekove pravice in svoboščine a ne.

  • #434 Odgovor

   Rado Stajnko
   Participant

   Niste dobro prebrali kaj semn napisal. Nikjer nisem omenil, da tisti ki ni veren, da je nujno slabi človek. Je pa možno, da prej postae slab, ker ima pred seboj trenutne poglede na moralo in etiko, medtem, ko Sveto pismo od pamtiveka prakticira enako. Kot sem že omenil, s krstom otrok nič ne izgubi, pridobi le osnovo, ki pa jo lahko kasneje nadgradi če želi, ali pa ne. A ne vsiljujejo – mo starši z vzgojo več ( pa če je ta pravilna, ali ne), pa čeprav otrok tega ne želi, ali ne bi želel, če bi se zavedal hotenj staršev. Recimo, mora iti v določeno šolo, mora se izobraževat v isti smeri kot eden od staršev, mora hoditi v določeni krožek, na vaje, ker se staršem to dopade in so oni tudi prakticirali enako itd. Ne bodimo licemerni in uporabljajmo za kritiko iste vatle

  • #440 Odgovor

   Tecni
   Participant

   “ko Sveto pismo od pamtiveka prakticira enako.”

   prav.. dajmo potlej uvesti šuženjstvo.. mal poguglaj in boš našel.. citate jezusa v svetem pismu, kak podpira suženjstvo…

   najbolj moralno bitje v vesolju in ne vidi nobene napake pri sužnjelastništvu…

  • #446 Odgovor

   Rado Stajnko
   Participant

   Ne bom uporabljal žaljivih besed kot vi, saj se ne želim spuščat na vaš nivo komuniciranja..Žal niste razumeli mojih navedb Verjetno tudi zato, ker nimate ustrezne osnove za debato. To dokazujete tudi z nerazumevanjem mojega konca, kjer sem omenil vso naše zavestno delovanje v mislih besedah in dejanjih.( tudi Sveto pismo pravi: Ne greši v mislih besedah in dejanjih). Namreč vse to bo nekoč potrebno pri poslednji sodbi, katero lahko vi razumete tudi kot, kupčkanje pozitivne energije – duš in negativne energije duš, ki je dokazano energija, ki pa ne vem če veste, tudi težo. Verjetno tudi ne veste , da tehta točno 21 gramov, ne glede na starost človeka. Kaj pa se tiče regresije, za začetek skočite na you tube, kjer nič koliko strokovnih razlag o preteklih življenjih, tudi fizično komisijsko dokazano odhod z osebo “v preteklost”. Ja znanost je komaj v povojih in kar je danes belo, bo jutri črno in obratno, žal nekaterim ne bo usojeno. S tem končujem debato z moje strani.Pa lep pozdrav!

  • #447 Odgovor

   Tecni
   Participant

   21 gramov naj bi duša tehtala… lepo..

   https://en.wikipedia.org/wiki/Duncan_MacDougall_%28doctor%29

   pa si mal preber o tej zadevi, kak je zdravnik tehtal in zakaj je blo narobe..
   citat: ” experiments are not regarded today as having any scientific merit”

   “udi fizično komisijsko dokazano ”
   komisijsko.. dobra je ta.. komisija se je zbrala in… komisijsko sprejela sklep, da je dokazano..

   eni ste res mentalni omejenci.. Ti je to žaljivo? Res? Nehaj blebetat neumnosti, pa ne bos kasiral “idiot”, “bedak”, “naivc”..

   preprosto ane..

   In vse te zgodbe o bogu in ostalih metafizicnih bedarijah.. Dokažte že enkrat eno.. In ko boste dokazal, bo znanost to sprejela brez problema.. Ker boste imeli dokaze.. Ni panike, maš dokaze, sprejmem karkoli. Dokler pa sam nabijate bedarije, pa dej.. ZAČEPI že enkrat svojo gofljo..

  • #448 Odgovor

   Tecni
   Participant

   in še nekaj.. če bi duša res imela 21 gramov, bi to pisalo v učbenikih za biologijo na nivoju osnovne šole.. tam zraven “človek ima srce, pljuča, jetra, ledvice, dve roki, dve nogi, možgane.. in ja.. ima dušo, ki ima 21 gramov… ”

   in zakaj to ne piše v teh učbenikih? A misliš da pri vsej tej današnji tehnologiji nekak ne zmoremo stehtat spremembe 21 gramov al pa.. pazi to.. je 21 gramov navadno nabijanje za naivne, ki ni vredno niti testa, da bi 100 ljudi, ki so 5 minut pred smrtjo namestili na tehtnico in bi stehtali “tranzicijo”..

   le kaj je res.. samo bedaki ne zmorejo ugotovit odgovora na to vprašanje…

  • #449 Odgovor

   Tecni
   Participant

   “da tehta točno 21 gramov, ne glede na starost človeka”

   kaj pa fetus, ki ga abortnejo v 2 tednu nosečnosti… ko celotna zadeva še nima 21 gramov..

   gre pol v minus? Negativna teža?

  • #450 Odgovor

   Tecni
   Participant

   kaj pa enojajčni dvojčki.. Ko se fetus razdeli na dva dela… Kje je pol duša?
   Se oplodi jajčece in zarodek dobi dušo.. Pol se pa to razdeli na 2 dela in sta enojajčna dvojčka… Od kje ma pol oni drugi dušo?

   In se zgodi, da se taka dva dvojčka v nekem momentu tudi nazaj združita v eno kepico celic…

   kam je šla ona druga odvečna duša?

   Vsi ti nosečniški primeri se najdejo v zdravniških dokazih.. Sam o duši pa ni ne duha in sluha.. Kar nekak ne more celotna človeška civilizacija z vso to sodobno tehnologijo stehtat 21 gramov…

   A ti je zdej jasno, da govoris bedarije?

  • #451 Odgovor

   Tecni
   Participant

   rado stanjko, si že kej razmislil al še vedno ne potegne lajtnga?

 • #392 Odgovor

  BKosi
  Participant

  Kdor želi izstopiti iz RKC, naj pošlje (priporočeno) župniji, kjer je bil krščen, izstopno izjavo oz. dopis, da izstopa iz katoliške cerkve. Zahteva naj tudi, da se mu izda potrdilo, da je izstopil iz cerkve. Dopis, da izstopa lahko pošlje tudi krajevnemu škofu, ki o tem obvesti župnika župnije krsta.

  Obrazec za izstop iz cerkve si lahko natisnete tule:

  http://www.zrtve-cerkve.org/page27.html

 • #425 Odgovor

  Robert Rangvaldr
  Participant

  (priporočeno) izjavo z zahtevo o izbrisu iz krstne knjige poslati v župnijo, kjer si bil krščen. včeraj sem dobil pisni odgovor, ne komplicirajo.

 • #427 Odgovor

  Simon
  Participant

  Če nisem bil prostovoljno krščen, potem je ‘članstvo’ itak nično. Zakaj naj torej zaprošam za izstop?

 • #429 Odgovor

  Nevi
  Participant

  Cerkev ne bo nikoli pristala na to, da je tako članstvo nično. Izpisati se je treba predvsem zaradi tega, ker cerkvena gospoda pričakuje in tudi dobi ogromno državnega denarja na račun svojega velikega občestva.
  Sama sem se izpisala po e-pošti. V priponki sem poslala skenirano izstopno izjavo in zahtevala potrdilo o tem, da nisem več njihova. Dobila sem ga čez dva tedna. Upam, da so takrat tudi uradno zmanjšali število svojih za eno. Dobro bi bilo doseči javni vpogled v seznam vernikov, a ne? Utopija.

 • #431 Odgovor

  Darko Koporcic
  Participant

  Kakšna debilna razprava.

 • #435 Odgovor

  Nevi
  Participant

  Gospod Stajnko nimate prav. Pa sem dobro prebrala vaše pisanje.
  Poleg tega: niti za pikico večje možnosti biti dober nima človek, ki je član rimokatoliške cerkve od človeka, ki to ni.

  • #436 Odgovor

   Rado Stajnko
   Participant

   Prebrali ste, a slabo. Brat je tudi potrebno znat. Napisal sem, da vernika ( seveda pravega vernika, ne samo na papirju) vodi temelj Svetega pisma, to je 10 zapovedi, medtem, ko ateista vodi , trenutni moralni in družbeni normativi. Seveda pa je lahko ateist voden tudi po lastnih načelih, ki so blizu krščanskih, teh slednjih je seveda mnogo manj, kot tistih, ki jim vsako odrekanje, kar moralnost in vsestranska pozitivnost prinaša samo napor.
   Zato vaše čudno formuliranje stavka, da niti za pikico VEČJE MOŽNOSTI nima veren človek, kot ne veren. Če pa ste s tem stavkom mislili, da je danes teško biti veren in se ravnati po Svetem pismu, ker je preveč preiskušenj za vernika, saj ga obkroža v glavnem vedno več negativnega na vseh področjih in če nisi del tega negativnega, te okolje izloči, tako ali drugače – imate skoraj popolnoma prav.

  • #441 Odgovor

   Tecni
   Participant

   “seveda pravega vernika, ne samo na papirju”
   pravi vernik nikoli ni in nikole ne bo obstajal.. Pravi kristjan izpred 1000 let ni imel nobenega problema zakurit kako čarovnico..
   In je bil pravi kristjan..

   pa primerjaj tega kristjana z današnjim kristjanom….

 • #437 Odgovor

  Nevi
  Participant

  Mislim, da je bilo vedno enako težko biti dober človek. Pri večini navadno zmaga lenoba, egoizem in neumnost.
  Ali ste prepričani, da Koran uči kaj bolj slabega od Svetega pisma? Pa nauki drugih ver?

  • #438 Odgovor

   Rado Stajnko
   Participant

   Seveda je vedno enako bilo biti dober človek, a to samo v razvitih družbah, kjer prevladuje potrošniška miselnost. Bolj ko je družba naravnana na družino, na sožitje, manj je negativnosti v družbi. …Nisem govoril, da druge vere ne učijo nravnosti in sploh pozitivnosti pri ljudeh, še manj pa, da sem v to prepričan.

  • #442 Odgovor

   Tecni
   Participant

   “Bolj ko je družba naravnana na družino, na sožitje, manj je negativnosti v družbi. ”

   Bolj ko je družba naravnana na razum, iskanje dokazov in intelektualno razmišljanje, kaj je prav in kaj ni, manj je negativnosti v družbi..

   Malce si poglej kako statistiko, v katerih državah je najlepše in najbolj udobno živet… In boš opazil, da bolj je družba ateistična, manj je kriminala, nepravic, bolanih mentalnih verskih izpadov, večja je plača posameznika in večje vsesplošno blagostanje..

   religije so samo sranje.. omejuje svobodo ljudi in jim govori, da ne zmorejo sami po sebi biti dobri.. Da morajo vedno imeti nadzor..
   Da so mentalni otroci in nesposobni dojet, kaj je prav in kaj narobe..

   poguglaj malo stvari.. in daj že spremeni mnenje o bogu, ker… pazi to.. NI NOBENEGA DOKAZA, DA NEVIDNO MAGIČNO BITJE OBSTAJA..

 • #456 Odgovor

  Tecen
  Participant

  “Tecni”

  Pazi to: SAJ TUDI NE MOREŠ DOKAZAT, DA GA NI…

  PS: Ne apliciraj svojega mentalnega ustroja na druge. Če sam ne moreš biti dober brez Boga še ne pomeni, da drugi ne morejo biti…

  Sicer pa je to “never endless” razprava. Vsak bo svoje trdil.
  PA tudi, če bi fovšija gorela… “Ja dej pa dobijo gnar, ko sem vpisan”

  Prava reč.

  SLovenci so najbolj žleht narod!

 • #457 Odgovor

  Nevi
  Participant

  Tečni ima prav. Res je to endless story. Nima smisla naprej razpravljat in grdo je drugim vsiljevat svoj način življenja. Ne delaj drugim škode, to je najpomembneje. Lahko si v cerkvi cele dni, ampak nikoli ne sili kogarkoli, da bi bil tam eno samo minuto neprostovoljno. Enako seveda tudi na vseh drugih področjih.
  Kar se žlehtnosti tiče, pa je po moje kar enakomerno porazdeljena med narodi. Tudi med Slovenci je veliko u redu ljudi.